12 Eylül 1980. Bahattin ağabey İzmir’dedir, aranmaktadır, suçu nedir, niçin aranıyor? Sığınacak bir delik yoktur. Bir akşam vakti İzmir’i sessizce terk etmektedir. Sessiz, kimseler duymadan başlayan bu yolculuk onu Afganistan’a götürecektir. Onun sığınağı o gün Afganistan dağlarıdır. Sovyet işgaline karşı Afganlıların yanında savaşmaktır.
Savaşan Afganistan’ı yayına hazırladığı İstanbul’un soğuk kış geceleri… İstanbul Fatih semti üç noktadan ibarettir. Biri soğuk bodrum katındaki daire, diğeri sendika ve bir de Malta’daki işkembeci dükkanı. İstanbul küçülmüş, küçülmüş de sanki üç nokta haline gelmiş. Henüz kolu tam iyileşmediği için başka bir iş yapması da mümkün değil.Ama ne gam, şimdi Afganistan’ı, tarihini, bütün geçmişi ve kavgaları ile mücahidleri Türkiye’ye tanıtma vaktidir. İnsanlar o gün Afganistan’ı doğru okudularsa, Afganistan’ın acısını yüreklerinde hissettilerse bunu büyük ölçüde Bahattin Yıldız’a borçludurlar. O hiç eğip bükmeden, doğruları en güzel şekilde ortaya koymuştur, olaylara açıklık getirmiştir. Bu nedenle, Afganistan söz konusu olunca, oralarla ilgili akla bir soru takılınca ilk akla o gelmiştir. Bahattin Yıldız hayatıyla arkadan gelenlere bir rehber, bir kılavuz olmuştur. Bir şehre yolculuk, bir yabancı ülkeyi ziyaret, onun rehberliği sayesinde bir değer ifade etmiştir. Üniversite gençliğinin dar dünyaları onunla temasları neticesinde genişlemiş, kendilerine güven kazanmalarına vesile olmuştur. Aç kalmak, açıkta kalmak korkusu onunla beraber olanlarda söz konusu olmamıştır. Ama onunla beraber olanlar hiçbir zaman zengin sofralara oturmamıştır.
İslam için, Müslümanlar için endişe duyanlara gönlü açık olmuş, yüklendiği misyon gereği kırgınlığını, öfkesini yüreğine gömmüştür. Onunla beraber olanlar belli bir anlayışın, belirli bir ekolün insanı olmaktan ziyade, İslam’ın evrensel boyutta nasıl temsil edilmesi gerektiği noktasında endişesi olan kişiler olmuşlardır. Bu yüzdendir ki, onlar ümmetin yetimlerine sahip çıkmayı kendilerine dert edinmişlerdir. Tıpkı önceki devirlerde olduğu gibi, zalimlere karşı yeryüzündeki bütün mazlumların yanında yer almak onun ve arkadaşlarının yegane şiarı olmuştur. Başkalarının kurguladığı dünyayı değil, bizzat kendisinin inşa ettiği bir hayatı yaşamak… Onun biricik gayesiydi.
Bahattin Yıldız bir gaza eriydi. Bu yolda gazi oldu. Bir gazi olarak yaşadı ve şehadetle hayatını noktaladı. Bir gaza erine yaraşır şekilde bu dünyadan ayrıldı.
Afganistan’ın, Keşmir’in, Filistin’in, bütün bir yeryüzünün gaza erlerine selam olsun.
28.12.2010 - http://ayvakti.net/?p=1385
Bahattin Ağabey
Bahattin Yıldız’ın Türkiye Tevhidî Uyanış Sürecine İlgisi ve İslami Direniş Çizgisine Katkısı!
Rahmetli Bahattin Ağabeyin İzinde
Durmayan adam Bahattin Yıldız
Güle güle! Direniş öğretmenim
Bir ağabey uğurladık, bir Yıldız kaydı içimizden
Bir Yıldızımız ve bir bülbülümüz uçtu
Direncimizi yitirdik, farkında mıyız?
Okyanuslardan Hindikuş Dağları'na
Dağa çarpan hakikat gönüllüsü
Haza şehid
Hakiki bir Mücahit Abdülhamit
Hüzündür en çok yakışan bize
Bir yıldız daha kaydı aramızdan
Bahaddin Yıldız çağrısı
Bahattin Ağabey gideli on yıl oldu
Bahattin amcama mektup
Bahaddin Yıldız - Abdülhamid Muhaciri - Ferhad Dağcı
Sözünde duran bir yiğit daha Rabb'ine kavuştu
Bir yıldız gibi kayarak ayrıldı aramızdan
Ümmetin yüreği
Güle güle Bahattin abi
Bahattin, Faruk, Cevdet ve diğerleri
Bilal'lerden Fuat'lara!
Karanlığa bir yıldız daha çaktık
Bahattin Yıldız
Yıldızımız, ağabeyimiz
Bahattin Yıldız'da yedi güzel adamı okumak
Öteye gideceğini çok önce haber veren “Yıldız”
Bahattin Yıldız 'Cihad günlüğü' son noktayı koyu
Şehid
Orası devlet
Savaşan Afganistan'da şehit düşen adam
Işığa koşan kelebek ; Bahattin Yıldız
Sana bu ölüm çok yakıştı Bahattin ağabey
Ses ver Bahattin ağabey
Sevdasına kavuşan adam
İzmir'in yiğidi
Bir ‘Yıldız’ daha kaydı aramızdan
Bahattin Yıldız
Bir yiğit adamı kaybettik
Bahattin Abi’nin İzmir’i ve 'Bizim çocuklar'
Bir damadın ardından
Bahattin Yıldız'ın ardından
Bahattin Yıldız aradığını buldu
Bahattin Yıldız'a mersiye
Gülün vedası yahut Bahattin Yıldız'ın şehadeti
Şehadetin kutlu olsun Eritre'li
Türkiye müslümanları yiğit bir akıncısını daha Rabbine şehit olarak gönderdi
Bahattin Ağabey, bir yıldız gibi Afganistan'a kaydı
Bastığı yerleri yeşerten Adem
Bahaddin YILDIZ ağabeyin aziz hatırasına
Bir gaza erine yaraşır şekilde bu dünyadan ayrıldı
Palandöken Dağlarından Kunduz Dağlarına, oradan da Cennete uçan kartal
Yalnız kurt
33 kişiden biri Yıldız'dı, o kalemin kalbiydi!
Bir yıldızımız da Salang Geçidi'nde söndü
Özlüyoruz Abi!
Selamünaleyküm Bahattin abi
Adı Bahatin olan o ışık
Siz Bahattin Yıldız'ın ellerini görmüş müydünüz?
Söz biter bazen... Kelimeler düğüm düğüm dizilir insanın boğazına
Annemden sonra hiç bu kadar ölmedim!
Afganistan savaşımızın en aşinâ simâlarından Bahaddin Yıldız'ın ardından
Yaşadıkları gibi giden iki güzel insan
Yıldızlarda kayar durmaz yerinde
Firakında keder içindeyiz
Çorba, Bahattin Yıldız, tesettür
Dağlara
Bahattin Abi’nin vedasının gençlere yüklediği sorumluluk
Koskoca bir ‘kardeş’ dünya
Bahattin Yıldız'ın ardından
Bahattin Yıldız'ın ardından
Sevgili Bahattin ve Faruk'a
Yıldızlar ölmez
Hoda hafız biraderani Mucahidan!
Bir Yıldız kaydı, yenileri doğsun diye