x

Dünyayı Kuşatan Yüreğin Anısına

Amsterdam’da açan çiçek

Gönlümde bir kıymet dairem var. Bunu açıklamalı mıydım? Evet bunu açıklamalıyım ki, anlatacağım anlamlansın diyorum. Hollanda’yı veya Amsterdam’ı yazmak mutlaka birileri tarafından okunacaktır. Fakat, hayır benim için Amsterdam’a gitmek orayı görmekten kaynaklanan bir merak değildi. Orada bir dost vardı. Ve o beni hiç tanımıyordu. Belki bazı yazdıklarımı görmüş olabilirdi. Belki de görmemişti. Fakat ben onu Yeni Devir’de, Mavera’da ve Erzurum İslami İlimler Fakultesi yıllığında yazdıklarından tanıyordum ve sevdiğim bir dost olarak gönlümdeki kıymet dairemde onun yeri vardı.

 

Bochum’dayım. Yorum dergisini çıkaran Mucahid’e ‘Hüseyin Kerim Ece’yi ziyaret edelim.’ diyorum. Yorum’a da yazı gönderdiğinden Mucahid’le Hüseyin telefonlaşıyorlarmış. Mucahid de onu ziyareti devamlı düşündüğü halde, bunu gerçekleştirememiş. Telefon ettik ve ertesi günü sabah namazıyla Bochum’dan yola çıktık.

 

Hollanda ile Almanya arasında sınır kalkmış. Eski geçiş noktasında motosikletli iki polis nöbet tutuyor. O noktadan geçişte şöforlar hızlarını biraz azaltıyorlar. Burnuma ağır bir inek kokusu geliyor. ‘Hollanda’ya geçtik.’ dendiğinde aldığım kokuların psikolojik mi olduğunu düşünüyorum.

 

Harita önümde yol numaralarına bakıyorum. A12’de gidiyoruz. Hollanda’nın en büyük limanı olan ‘Den Haag’da bitiyor bu yol. Ve bütün tabelaların ağırlık noktası ‘Den Haag’. Bizim çokca duyduğumuz adıyla Lahey.

 

Utrecht şehrinin etrafında bir ‘L’ dönüşü yaparak kuzey’e dönüyoruz. Den Haag yolundan ayrıldık. Önümde harita devamlı otoban numaralarına bakıyorum. A12’den, A2’ye döndük. Mucahid arabayı sürerken ben de haritadan güzergahı söylüyorum.

 

Hollanda’nın yel değirmenlerini görünce ilk işim slayta almak oldu. Her taraf yemyeşil. Bazı tarlalar, sarı, kırmızı, turuncu renklerde, özel boyanmış gibi, tek renk çiçek tarlaları ve Amsterdam’a girdik. Kanallar şehri. Bir iddiaya göre Venedik’ten daha çok kanal var burada. Kanallar bir noktanın etrafına açılan ‘C’ harfi gibi. Benim saydığım yedi halka var. Ve bu kanalların üzerinde 600 köprü varmış.

 

Amsterdam renkler cümbüşünün buluştuğu bir şehir. Fakat en hakim renk suyun mavisi, ağaç ve çimlemenin yeşili ve bütün binaların sıvasız kırmızı tuğlaları. Türkiye’deki içi boş ‘modern’ kavramını, Amsterdam’ı görünce, 17. Yüzyılın güçlü deniz devleti Hollanda’nın resmi başkentinde 1990’larda mı, yoksa 1700’lerde mi olduğunu düşünüyor insan. Sıvasız kırmızı tuğlalı ve kimliğini doğallığıyla koruyan bir şehir. Benim gibi tarihine, hem de görkemli geçmişine her fırsatta hakaret edilen bir ülkeden gelince insanın içi eziliyor.

 

İnsanın inanası gelmiyor, laleler ülkesinde nadide bir Lale’yle karşılaşıyoruz; ‘Anadolu Kitabevi’. Kapının üzerindeki tabelada böyle yazılı. H. Kerim Ece’nin adını 1978’lerden itibaren Yeni Devir gazetesi, Mavera başta olmak üzere pek çok dergiden tanıyorum. Kendisini Erzurum İslami İlimler Fakültesindeki yıllıkta çıkan vesikalık resminden hatırlıyorum, o sert bakışlı resim var hafızamda. Karşımda saçları kırlaşmış, yüzü ve bakışları yumuşamış, yolun yarısını devirmiş, Hollanda’da kitabevi açmış bir Anadolulu vardı. Mucahid’le de ilk defa karşılaşmışlardı.

 

Dükkana giriyoruz. Büyük bir mekan. ‘Son birkaç yılda kitap satışında duraklama var. Daha çok ilmi eserler gidiyor. Bir de yemek kitapları. Onun için tesettüre dönük konfeksiyon malzemesi koydum. İkinci kuşak eğitimini burada aldığı için Türkçe’nin inceliklerine uzak kaldı. Birinci kuşak uzun süre Avrupa’da yaşadığı için onlar dahi Türkiye’deki eserlerin dilinden zorlanmaya başladı. Ve şimdi üçüncü kuşak yetişmeye başladı. Onlar için Türkçe bir yabancı dil gibi olmaya başladı. Onlar için yeni eserler tasarlamak lazım!’.

 

Hemen hemen her cadde bir kanalla yanyana uzanıyor. Dikey kanallar daha geniş. Kanal boyutuna göre küçük motorlar, yatlar, tur vapurları veya hem yemek atıştırıp hem de şehri kanaldan gezdiğiniz özel yatlar var.

 

Bir şehrin merkezi veya kalbi neresidir? Nereden başlanır şehre? Amsterdam’ın kalbi ‘DAM’. Kraliyet sarayının bulunduğu yer. Kral ve kraliçe artık bir sembol ve burada yaşamıyorlarmış. 30 Nisan Kraliçe Giulian’ın doğum günü. Hollanda’nın resmi tatil günlerinden biri ve ogün hayattaki kral ve kraliçe saraya geliyor, halkı kabul ediyor, şenlikler düzenleniyormuş. Avrupa’yla yarışmak, dokusunu, tarihini ve sembollerini koruyan bir Avrupa’yla yarışmak, ‘Tarihi olanın, bu günü de var. Tarihi olmayanın geleceği de karanlık ve bunalımlı’.

 

Şehirdeki sanat ve kültür hayatını tanımanın üç önemli ayağı var. Bunlardan biri de ‘Rijksmuseum, Stedelijik ve Van Gogh müzelerini gezmek.

 

Amsterdam’ın orta yerinde ‘Anadolu Kitabevi’ni görmek nasıl ifadesi zor duygu fırtınaları koparıyorsa, yine şehrin en önemli caddelerinden birinde ‘Fatih Camii’ o kadar farklı ve şaşırtıcı. Bir kilise burası.

 

Diyanetin öncülüğünde buradaki işçilerin topladığı paralarla Kilise satın alınıp, haç’ın yerine hilaller yapılmış, giriş kapısına da ‘Fatih Camii’ yazılmış. Caminin sağı solu lokanta, market ve çayhane, kara yağız çoğu kilo almış Anadolu çocukları her dükkanda selamlaşıyor, musafaha yapıyorum. Bu kiliseden dönme camiyi her taraftan zomluyorum, slayt karelerine sığdırmaya çalışıyorum. Namaz için girdiğimiz, yeni caminin içi bir kilise karanlığında. İşte burada ışıklandırma pencerelerinden kaynaklanan cami içi aydınlığıyla, kilise karanlığı belli oluyor.
H. Kerim’in evine doğru gidiyoruz. Ve yol üzerinde, yeşilin ortasında parlayan çifte minareli kubbeli beyaz ‘İslam Kültür Merkezi’ var otobanın kenarında. Bina yeşil Hollanda zemininin üstünde mermerden bir biblo gibi duruyor. Cami ilk yapıldığında kavak ağaçlarının gerisindeymiş. Belediye caminin, ‘İslam Kültür Merkezi’nin görülebilmesi için ağaçları kesmiş. Hollanda şirketleri, meraklı Hollandalılar için bu merkeze turlar düzenliyormuş. Ve nüfus çoğunluğunun ateizme, dinsizliğe kaydığı Hollanda’da insanların İslam Kültür Merkez’ine tur düzenlemesi içimde sevinç ışıkları yakıyor. Biz Müslümanlar onlara gidebilmeli, ulaşabilmeliyiz.

 

Hüseyin K. Ece’nin mahallesine varıyoruz. Yine her taraf Hollanda yeşili. Ve ahşaptan yapılmış büyükce bir mescid. İçinde marketi, çayhanesi, sınıfları...

 

Bir Amsterdam akşamında Erzurum nostaljisine, öğrencilik yıllarına dalıyoruz. Sorduğu bazı dostlara telefonunu ulaştıracağımı söylüyorum ve gece yarısında izin isteyip, geldiğimiz gibi ayrılıyoruz...

Amsterdam – 1995

Müseferet

Tahran’ın Güney Otobüs terminaline gideceğim.

Muhtaç Ağlatır

Aradan otuz sene geçmişti; onu unutmamıştım. Kaybolup gitmişti.

Allah taraftarı kurtarıcılar olmadıkça, fesatçılar

Gürcistan: 69 bin 700 km kare yüzölçümüne ve 5 milyon nüfusa sahip olan bu küçük ülkenin,...

İslam'da şiddet

Evet, İran devrimiyle hızlanan bir süreç var.

Şehadet en karlı alış veriş arkadaşlar; canı verip

Sonradan kendisi de bir alçağın en az on kurşununa hedef olan Hayati ÜSTÜN, İstanbul'dan telefon ediyor.

Cihad ve Şehadet (Selami Yurdan)

İhtiyar delikanlı: Yaşlanan bedenine karşın, yaşlanmayan gözlerinden yiğitlik kıvılcımları saçan Ferman ağabey

Yorulmuş adamlarla yola çıkmak

Hep zaafiyet içinde yüzmeyi nasip ediyor.

Her dağ kekik kokmaz

Gecikiyor dostların kalbine.....

Üsküp'ün gülleri susuz kalmasın.. -3-

Akşam namazından sonra beş araçla programın yapılacağı Kumanova'nın banliyösündeki Likova'ya doğru yola çıktık.

Üsküp'ün gülleri susuz kalmasın.. -2-

Makedon hükümeti, batıdaki dağın ucuna 70 metre yüksekliğinde bir haç dikmiş.

Üsküp'ün gülleri susuz kalmasın.. -1-

Makedonyalı Müslümanlar 2005 yılını bitirirken Osmanlı ulemasının son temsilcisi İdris İdrisi Hoca Efendiyi kaybetti.

Akşamki konuşma gençlerin çok hoşuna gitmiş..

Reyyan'la beraber otobüsle Recklinghausen'e gittik. Oradan 11'de ICE'ye bindik.

Bu kadar kendiliğinden gözyaşım ilk defa akıyordu

Akşam Ahmet gelip aldı. Sonra eşi, oğlu Musab ve kızı Halenur'u da alıp Bochum'a gittik.

Son başladığım öykü aklıma gelince duygulandım

Akşam Ahmet gelip aldı, ailece ona başsağlığına gittik. Yan komşu Karslı inşaatçı da geldi. Sivas iki yıllık mezunuymuş.

Berlin'de akşam iyi kar yağmıştı, şimdiyse başlayan yağmur karı eritiyordu

Saat 12'de Musab geldi. Emine hanım Bilefeld'e gidecekmiş. 'Almaya gelmesinler, seni giderken biz bırakalım.' dedim.

Priştina'nın en genç imamı ve gençlerle ilgilenen

Faik'in börekçi dükkanı varmış, oraya gidiyoruz. Hüsameddin'e telefon ettik. Bir saat önce eve gelmiş.

Alman misyonerler bölgede çalışmak için 20...

Priştina, 200 bin nufuslu bir şehir. Onüç cami var. İmam-Hatib okulu, İlahiyat Fakültesi dört senedir eğitim hizmeti veriyor.

Zerre kadar hayrın da, zerre kadar şerrin de karşı

Gayrimüslimlerin anlattığına karşılık üzerine gitmeliyiz. Teknolojinin ve iletişimin hızlandığı bu zamanda bu fırsatları iyi değerlendirip

Balkanlardaki ve Türkiye'deki Müslümanların ilişkileri

İçerdeki bilgisayarlar okulun, orada yer olmadığı için burada duruyor.

İttifaklar arasındaki fark

Cahiliye dönemi ittifakları, zalim de olsa, mazlum da olsa, saldırgan da olsa, saldırıya uğrayan da olsa

Taklit ve farklılığı öne çıkaran ırkçılık

Taklit, 'öteki'ni kalıp yargılarla anlamanın bir biçimidir. Taklit, sömürgeci iktidarın ve bilginin anlaşılması en zor

Berlin duvarı yıkıldı, bu ülkede başka duvarlar örülüyordu

Bizler bugün bu salonda bir kader buluşmasında biraradayız.

Kudüs'e sahip çıkmak..

İsrail'in ve dünya siyonizminin desteği ortadayken İslam dünyasının ilgisi sadece toplantılar, tel'inler bazında kalmamalı.

Beytül Mukaddes: Mukaddes ev, Kudüs..

Siyonistlerin göz yumulan bir biçimde bazan Lübnan'a, bazan Gazze'ye saldırısının şaşırtmaca bir amacı vardır...

Bir türküye ne dertler, ne hasretler yüklenir..

Berlin'e doğru hızla giden taksinin camına başımı dayamış, engin yeşillikleri seyrederken kendime sorduğum bir soru

Korku üzerine kurulu bir gelenek

Heredot'tan Pliny'e, Aziz Augustine'den Kolomb'a, açıkçası bütün Avrupa'dan bugünkü ABD'ye kadar...

ABD emperyalizmine karşı mücadele artarak devam...

Bugün burada kitaplardan derlenen bilgiler aktarılmayacak.

Bir zeka özürlüler var içimizde, bir de alçaklar...

Bir dizgici anısı dinlemiştim. Daha çok okumak için bir yayınevine giriyor, okuyor, okuyor.

Keşmir deprem yardımı

Arazideki ekiplerin hepsini topladık. Gori köyünden dağlara doğru giden yol üzerine, dükkanların alt tarafına üç çadır kuruldu.

Hakiki müminin yeri..

Hareket: Bir cismin durumunun ve yerinin değişmesi, devinim. Vücutu oynatma, kıpırdatma veya kımıldatma.

Alçakça propagandalar..

Dünyada başka yerlere yerleştirilen milyonlarca mülteci varken Filistinlilerin bunu anlamayıp...

Ey çağlar boyunca dost ve bir kaldıklarımız!

19 Mayıs 1901'de Siyonizmin birleştirici babası Theodor Herzl, Sultan Abdulhamid Han'ın huzurundadır.

Yolculuk -III-

Otelin lobisi aynı zamanda lokanta ve çayhaneydi. Pakistanlı önce tek kişilik odasını tuttu.

Yolculuk -II-

Yemek yer misin, Muhammed? - Hayır, ağabey. Zahedan'a ne zaman varırız?....

Yolculuk -I-

Tahran'ın Güney Otobüs Terminaline gideceğim. Meydan-ı İmam Humeyni'yi batı yönünden Tophane tarafına koşar adım geçtim.

Otuzuncu yılında İran İnkılabını değerlendirmek

İran devrim kitabını iyi okursak, iki şey dağ gibi dikilir karşımıza:

İRAN – Güneybatı Asya Ülkesi

Yirminci yüzyıl itibariyle petrol ve doğalgaz zengini bir ülke...

Hatemi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi

Peygamberler hata yapınca uyarılmışlardı. İnsanlar ise emredildikleri ve nehyedildiklerini bilirlerse...

Afganistan'a gidince köyüme gitmiş gibi rahatlıyo

Kararını vermişti, gidecekti. Önce İsmail'in evine gidip taziye ziyareti yapacaktı. Yapabilecek miydi?

Afiganistan

Afganistan halkının İslam'a bağlılığı ve İslami endişeleri tartışma kabul etmez bir gerçek.

İslam bütün bir yaşam tarzıdır

İslam yaşadığımız zamanda dünyanın en faal gücüdür. Yirminci yy.ın zarları Müslümanlar üzerine atıldı.

Cihad İslam'ın hiç solmayan bir gülü, bir gücü...

Biz bu akşam burada hayatlarını, insanlık tarihi boyunca bir kere yaşanan insan hayatını Allah...

İHH, Afganistan-Celalabad-Gazne

İHH, Afganistan'da yıllardır faaliyetini sürdürüyor. Bu seneki Kurbanda bir ekip daha ilave edildi

Cihad ve Şehadet İslam'ın hiç solmayan iki çiçeği

1552, Rus Çarı zalim İvan'ın Kazan Hanlığını yakıp yıktığı tarihtir. Bu günün anısına da Kızıl Meydan'daki St. ...

Ben Afganistan'a sevdalıydım, ilgiliydim

Bir kenara oturup ekmek yanına birer meyve suyu içtik. Sonra 83 numara geldi.

‘Bu sınırlar şeytanın çizgileridir’

Yol eski toz ve topraklı yol değil. Yeni yapılmış ve çok güzel asfaltlanmış...

Karayoluyla kaç bin km yol yapacağım, kaç değişik...

Ha bugün ha yarın derken yine tası tarağı topladım. Dadaş Seyahat niçin bir kalır.

Bütün iyi dostlarım şehid oldu!

Dr. Rabbaniyle vedalaştık. ‘Yarın akşam buraya gel seni gönderelim. Kabil’in son durumunu mutlaka görmelisin...

İslam’da Cihad vardır, siyasette koltuk vardır

24 Mayıs 1995, saat 15:10’da Afganistan Cumhurbaşkanı Prof. Burhaneddin Rabbani ile görüşmeye alındım

Kabil’de geziyorum, her yer yıkılmış ve yakılmış!

Celalabad’a döndük. Emanullah geldi. Marufların Peşaver’de olduğunu ve görüştüğünü söyledi.

Seyyid Abdullah Nuri - Ayak izleriniz bile kalmadı

Kabil’i seyrediyorum. İşte merkezi şehir önümde uzanıyor. Bütün güzelliğiyle demeli miyim bilmiyorum.

Tacikistan’da 100 bin masum müslüman halk şehid ed

1991 yılında Sovyetler dağılınca bütün bağlı cumhuriyetler bağımsızlıklarını ilan ettiler.

Birileri bir yere oturunca sürekli iç düşman humma

Bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz?

Taliban, İtalya’nın Senusileri gibi, Müslüman ama

Cümbüş’te üç kuvvet vardı: 1- Cihadiler; dışarıyla alakası yok. 2- Pehlivanlar; (milisler) eski Necib’in...

‘Sakal, sarık mecburi, kadınlar sokağa çıkamaz. İs

Pazar; Erzurum garajı eski yerine yeniden yapılmış. Selami’yi tekrar aradım. Necmeddin’le geldiler.

Şu kuruyan güllere bak! Kuruyan gençlerimiz gibi.

Gece saat 03:30’da uyandım. Ezan okunuyordu. Namazı kıldım, uyuyamıyorum.

Afgan cihadına katılmak için bu yol en önemli geçi

İstanbul’dan karayoluyla yola çıktığınızda, dört bin üç yüz km. sonra çöllerle kaplı Belucistan’a ulaşırsınız...

Geleceğin en büyük çöl savaşları burada yaşanabili

İran’ın güneydoğusuna, Afganistan’ın güneybatısına ve Pakistan’ın batısına düşen, 2,5 milyonu İran’da...

Amsterdam’da açan çiçek

Gönlümde bir kıymet dairem var. Bunu açıklamalı mıydım? Evet bunu açıklamalıyım ki, anlatacağım anlamlansın diyorum...

Gezi notları arasında iki şiiri

Bırak git meydanları,Vur beni!

Bizim diyarımız! Osmanlı yetimi

Saat 12’de İHH’dan minibüsle havaalanına çıktık. Üsküp’e Yakup Hoca’nın vefatı için taziyeye gideceğiz.

Yirmi günde sanki 20 yıllık bir dostluk bağı oluşt

Kampa döndüğümüzde saat iki olmuştu. Halit, ‘Mecir bekliyor, taziyeye geç kalıyormuşuz’.

‘Mücadelenin uykuya dalmaması önemliydi’

Taksiciler yapıştı. Hayır dedim. Biri inat etti. Araba gelecek desem de aldırmıyordu.

‘Eyvah! Afganistan ırk savaşlarına doğru ...’

İkindide camiye gittik. Çıkışta Muallimin müdürlüğünü yaptığı okulu gezdim. Beşyüz öğrencileri varmış.

‘Karın çığa dönmesi gibi insanoğluna ihtiyarlık ç

Hastahanedeki hasta ve yakınlarının hemen tamamı Afganlıydı. İsmail, Hanif’i aramıştı.

Peşaver 5-7 Aralık 2005 ‘Emini sen büyük adamsın!

Vakit geç oluyordu. Taş pazarına gidecektik. Recep ve Halit acil alışveriş yapıp geri dönecekti...

Keşmir – 29 Kasım 2005 Peşaver’e yolculuk

Geriye 300 battaniye vereceğimiz kalmıştı. Depoya gelen battaniyelerden 180’ini yükleyip götürdük...

Keşmir – 27 Kasım 2005

Çadırların dikiş yerlerinden su damlamaya başladı. Battaniyenin baş tarafı sırıl sıklam olmuştu...

Keşmir – 26 Kasım 2005

Sabah namazında hava daha soğuktu. Namazı kılıp yataktaki sıcaklığımızın içine yeniden gömüldük...

Keşmir – 25 Kasım 2005

Pakistan elektrik kurumu elemanları geldi. Huzeyfe’nin yerleştirdiği ana panodan kampa yeni hat çekmeye başladılar...

Keşmir – 10 Kasım 2005

Akşam saat 19, İstanbul-Karaçi uçağı için havaalanındayız...

Afganistan’daki son seçimler üzerine...

Afganistan’ın işgal gücü, seçimlerde hile olduğunu ısbatladı ve seçimler ikinci tura kaldı. Bu seçimlerde de hile var diye yazmadım.

Amerika Afganistan’da gerçekten savaşıyor mu?

Hayır, ABD Afganistan’da bir kurnazlık oyunu sergiliyor. Evet, çatışmalar var, kayıplar var...

Merkel’in Dışa Vurduğu İsrail Baklası

Alman ve İsrail kabinesi ikinci ortak toplantısını Berlin'de yaptı. Birincisini Kudüs'te yapmıştı...

Werden die Bomben die in Kabul explodieren Merkel

So wie ich daran glaube, dass der Angriff auf die Twintowers am 11. September 2001...

Kabil’de patlayan bombalar Merkel’i kurtaracak mı?

11 Eylül 2001'de İkiz kulelere yapılan saldırıyı el-Kaide diye çıkartma bir örgütün yapamayacağına inandığım gibi...

Swat Tahrik-i Taliban'ı ve Pakistan'ın Durand Hatt

2006 'nın Kasım ayında Kabil'deydim...

Pakistana Sahip Çıkalım

ABD-Ingiliz Orta Şark Kumpanyası bütün dünyayı parmağına taktı oynatıyor...

Çanakkale Onurlu Bir Bitişin Savaşı

Çanakkale savaşı, sonradan ortaya çıkan sonucuyla Osmanlı devletinin bittiği savaştır.

YENİ TOM AMCA: Barack Hüseyin Obama

İktidardasın Tom Amca. ABD başkanlığın kutlu olsun.

Sözünde duran bir yiğit daha Rabbine döndü.

Bir garip ölmüş diyeler. Üç günden sonra duyalar...

Siyonist israil Devletinin Gerçeğini Kavramak

19 Mayıs 1901'de Siyonizmin birleştirici babası Thedor HERZL, Sultan Abdülhamid'in huzurundadır.

İsrail döktüğü kadar kan ödeyecek, ektiği kadar ki

1979'un 27 Aralık gecesi SSCB'nin kızıl ordusu, Afganistan'a girmişti. Görkemli, techizatlı, dünyayı korkudan titreten kızılordu ...

Mekke ve Kabeye Sahip Çıkalım

Doğudan, batıdan, kuzeyden güneyden her renkten , her dilden , her ırktan Müminlerin aşkla, vecdle...

Türkiye’de Ramazan Notları

Bütün kürreyi arzda yaşayan Müslümanları bugün heyecan dalgası sarmış durumda.

Gürcistan’da Nataşa sahne aldı

GÜRCİSTAN: 69.700 km. kare yüzölçüme, beş milyon nüfusa sahip olan bu küçük ülkenin...

Demir Döğenlerin Meydanından İki Demirci

Yılmaz ÖZTUNA: “Türkiye Gazetesi” nasıl bir gazete? sorusunun cevabını vermek çok zordur...

Şu Çılgın Türkler

Ankara kökenli bir kitap “Şu Çılgın Türkler”.

Güzel adam Erdem Bayazıt

Yedi güzel adamın dalından bir yaprak daha düştü toprağa

Pakistan’da Oynanan Oyun

Bu yazıyı tasarlarken Pakistan’ın başında dolaşan sosyal ve siyasal desiseleri düşününce PAK-İSTAN hayalini kuran...

Misyonerlerin Kandahar Gösterisi

19 Temmuzda 23 Güney Koreli Güney Afganistan'da, Taliban tarafından tutuklanmıştı.

Mine, Time’a Kapak Olunca

Time dergisi başörtülü İHH gönüllüsü Mine KARAKAŞ'ın resmini kapağına basarak "Türkiye'nin ikilemi" başlığıyla vermiş.

Kabil’den Celalabad’a Afganistan

Kabil’e kar inmemiş fakat soğuk inmiş, yağan yağmurdan her taraf çamur içinde.

İsmail Kahraman, İslamcılık ve MTTB

16 Aralık 2006’da MTTB’nin (Milli Türk Talebe Birliği) kuruluşunun yeniden ilan edildiğini gazetelerden okuduk. CHP’li Yüksel Çengel, 46. dönem MTTB Genel Başkanı. Milliyetçi Rasim Cinisli 47. dönem MTTB Genel Başkanı. İsmail Kahraman 48. dönem genel...

Şeytan Üçgeni

Bugün Terörizmin tarifi ABD’nin keyfine ve uzmanlık alanına bırakıldı.

Orada bir yer var dağlar başında - KEŞMİR -3-

Yeni gün için programimizi yapmistik...

Orada bir yer var dağlar başında - KEŞMİR -2-

Sabah namazini kildik, yeni gün için bize gösterilen çadirda istirahate çekildik...

Orada bir yer var dağlar başında - KEŞMİR -1-

AZAD Keşmir, Jammu ve Makbuza Keşmir denilen 222,236 km2 lik yüzölçüme sahip...

ABD Kaybetti; Insanliga Kaybettirdi

ABD günden güne kaybeden bir ülke. ABD´ye duyulan nefretin ölcüsü yoktur.

Türkmenbaşı'nın ardından

21 Aralk perşembe sabahı haberlerinde; hazar denizinin doğu yakasına düşen bir batı Orta Asya devleti olan Türkmenistan Devlet baskani ya da Türkmenistan Diktatörü S.Murat Türkmenbaşının öldüğü haberini duydum

Cihaddan Sonra

Bir önceki gece paralı askerlerle çatışmadan dönmüştük. Kaybettiğimiz grubu bulabilmek için yorgunluğun üstüne ...

Kabil’de patlayan bombalar Merkel’i kurtaracak mı?

11 Eylül 2001'de İkiz kulelere yapılan saldırıyı el-Kaide diye çıkartma bir örgütün yapamayacağına inan...

ABD’nin İşgal Mantığı

Müslümanlarin kendi hayatlarini iyilestirici her türlü isteklerinde elde ettikleri her türlü basarinin karsisina ezici ve yikici bir biçimde dikildigini görüyoruz.

Afganistan’ı unuttuk mu?

Az tirajlı bir gazetede küçük bir iç sayfa haberine göre Afganistan’ın güneyinde...

Ziyaretçi Defteri
Yükleniyor
Yükleniyor...