Esselamu Aleyküm
2007-2011 yılları arasında İzmir'de meşhur Kansizoğlu öğrenci evinde kaldım. Bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmayan değerli ağabeylerimiz (Hüsamettin, Dumlu, Selçuk, Adem özellikle de Bahattin abimiz.) Allah her birinden razı olsun. Onla ilgili gözlemlerim ve anılarımdan hayatıma yansıyan, düstur edindiğim birkaç misali anlatayım. Bahattin abi her gelişinde veya onu her ortamda dinlediğimde ne kadar az bilgi sahibi olduğumu anlıyordum; çünkü “Bir kişi birçok konuda bilgi sahibi olabilir mi?” sorusunun cevabıydı Bahattin abi.
Bahattin abimizde dikkatimi çeken mükemmel bir özellik, Allah herkese nasip etsin, kitapsız ve abdestsiz yola çıkmamasıydı. Bir konuda soru sorduğumda da hararetle kitap okumayı tavsiye eder, “Kitapsız bir anınız, gününüz geçmesin Cemal; bir satır da olsa okuyun.” derdi.
Bahattin abimizin en iyi özelliklerinden bir kaçı da birleştirici, toparlayıcı, iş bitirici olması ve yapılması gereken işleri de ertelememesiydi.
Bu özellikleri dışında bizlere gençlik çalışmaları, doğa ve dağ yürüyüşleri yapmamızı, geziler ve gençlik kampları düzenlememiz konusunda her daim teşvik etmiştir. Onunla ilgilide başka bir anımda, bir kamp sonrası değerlendirme yaparken, hiç unutmayacağım slogan gibi cümle söyledi: “Cemal, kamp varlıkta yokluğu tadabilmektir." dedi ve sonra kendi kamplarını anlattı. Gerçekten anlattığı kamplar, yokluğun da yokluğu gibiydi.
Kamp örneklerinin birinde yemekten bahsetti ve tek zeytin ile yarım ekmek yediklerini anlatmıştı. Kamp şartları nefis terbiyesi, oruç hazırlığı, bir nevi cihad şartlarına hazırlık gibiymiş. Günümüzde kamplar; ise modern kamp şartlarının olduğu (otel gibi) zenginlik, samimiyetsizlik, tat alamadığımız şartlar içerisinde yapılmaktadır. Oysa kamplarda akılda kalan, karakterimize etki etmesi gereken zor ve kısıtlı şartlarda dostluk, kardeşlik, yoklukta paylaşmak gibi ahlaki değerleri kazanmamızdı. Bu şartlarda yapılan kamplar unutulmayıp günlerce anlatılırdı. Aslanların seni unutmadı ve unutmayacak, yolun yolumuz olur inşallah.
Cemal ARSLAN
Bu yazı bahattinyildiz.com için kaleme alınmıştır. Yayın tarihi: 28.12.2020
Merhum Bahaddin’i Anlatabilmek
Bahattin Abimizin Gözlerindeki Derin Bakış
Bahattin Abi
Mütevâzı, Müstakim ve Mücâhid: Bahattin Yıldız
En Yüksek Kariyer Kulluktur
Bahattin Yıldız, Tanışmamız ve beraberliğimiz
1991’de İzmir’e öğrenci olarak geldiğimde tanıdım Bahattin Yıldız abiyi
Selamlar Şehitler Bahattin Yıldızı
Bahattin Abi
Hayatlara Yön Veren İnsan Bahaddin Yıldız
Cennete Giden Yol Bahattin Yıldız
Şehadete Kara Sevda İle Sevdalı Topraklarda Kavuşan Adam
Bahattin Ağabey
Tarife Sığmayan Adam Bahattin Yıldız
Bahattin YILDIZ
Bahattin YILDIZ Abiden Kalan Kısa Hatıralar
Modern Çağın Rol Modeli Bahattin YILDIZ
Yolun Yolumuz Bahattin Ağabey
Bahattin Yıldız Okuma ve Yazmaya Teşvik Ederdi
Namaz kılmaya yeni başlamıştım.
Bahattin ile son görüşmemizi
Bahattin YILDIZ Abi
Bahattin Abi
Bahattin Abiyle Muhabbet
Bahattin Abimiz
Şehid Bahattin YILDIZ Abiyi Rahmetle Anıyorum
Bahattin Yıldız ile Anılarımız
Bahattin Ağabey
O Bizim Hayat Öğretmenimizdi
Binlerce YILDIZ'dan Biri Olmak
Bir Şehidin Ardından
Vay be Bahattin Abi