“Afganistan’ın bağrına birer lale olarak diktiğimiz Bilal Yaldızcı ve Tekiner Tayfur’un aziz hatırasına…” ithaf edilen kitap, bizzat Afgan cihadının içinde yer alan Abdülhamid Muhaciri’nin notlarından oluşuyor. Anılar, müslüman gençlere bir hatıra niteliğinde.
Akıcı bir üslup ve yürekten coşup gelen inançla kaleme alınan “ Cihad Günlüğü” aynı zamanda belge niteliğine sahip.
Eserin ilk bölümünde Erzurum’da özellikle üniversiteli müslüman gençlerin kampüslerden şehir merkezine doğru yaptıkları yürüyüş başarılı bir şekilde anlatılıyor: “Ocağın ilk haftası, Afganistan işgalinin ilk haftasıydı. Kampüsün bütün fakültelerinde örgenciler arasında olağanüstü bir hareketlilik vardı.”// “ İki nehrin birbirine karışması gibi iki kalabalık öğrenci grubu sosyal tesislerin önünde buluştular, düzenli bir şekilde birbirine eklendiler.”// “Yüksek İslamlılar yürüyüşün şanlı bayrağını açmışlardı. ‘ Afganistan Moskofa Mezar olacak!’ Meydanda sessizce bekleyen grup da susan bir denizin kabarması, fırtına patlaması gibi dalgalandı.”// İki bini aşkın genç insanın volkan gibi yanan yüreklerinde fırınlanıp, fışkıran seslerden meydandaki binaların camları zangır zangır titremeye başladı.
Eserin sonuna kitabın içindeki bölümlerle ilgili resimler ilave edilmiş.
Müslümanların değişik coğrafyalarda verdikleri mücadelelerin bir örneğini gözler önüne seren bu kitap, inanıyoruz ki size çok şey katacaktır.
Gençliği İslam coğrafyasında cepheden cepheye heyecan taşımakla geçen Bahattin YILDIZ, bu dönemlerden bir kesiti “Karda Ayak İzleri”yle gündeme getiriyor.
“Afganistan’ın bağrına birer lale olarak diktiğimiz Bilal Yaldızcı ve Tekiner Tayfur’un aziz hatırasına…” ithaf edilen kitap, bizzat Afgan cihadının içinde yer alan Abdülhamid Muhaciri’nin...
Bahattin YILDIZ’ın kaleme aldığı “Güllerin Vedası“, yetmişli yıllardan günümüze Türkiye bahçesinde yetişen gülleri hikaye eden bir eser.